2011. november 22., kedd

Gombakrémleves szárított erdei gombából

Nem egy túldizájnolt darab, de finom volt. A gyerekek nálunk bármilyen zöldséget megesznek krémleves formájában, egyszerűen csak annyit kell mondani, hogy bogyóleves és hagyni, hogy ők szórhassák le a levesgyöngyöt. (tudom a gomba nem zöldség :))




Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
1 evőkanál kacsazsír
4 szem krumpli
1 kiscsomag (5 dkg) szárított erdei gomba
1 száll friss kakukkfű a kertből (de a szárított is jó)
2 dl tejszín

A gombát fél órára langyos vízbe áztat. A lilahagyma kockáz és a kacsazsíron pirít. Kockázott krumpli és gomba áztatóvizestől rá, só és bors, kakukkfű egészben hozzá. 20 percig rotyogtat,botmixerrel pépesít, tejszínt hozzáad.