2011. június 28., kedd

Indiai lencse és csicseriborsó leves

Az india nagy kedvencünk, erről már regéltem, most a csicserivel (tudtátok, hogy bagolyborsónak is hívják) kapcsolatban szólnék egy szót. Purtugáliában, Adri barátnőm adta az ötletet, hogy a száraz csicserit áztatás és főzés után dobjam be a mélyhűtőbe. A múltkor óriás adag humuszt csináltam, a maradékkal kipróbáltam és tényleg baromi jó így. A konzerv nem annyira megy nálunk, így nem kell két napot szöszölni a csicserivel.


Hozzávalók:
2 kávéskanál római köménymag
csipet csili
1 evőkanál olívaolaj
1 hagyma
15 dkg vöröslencse
8 dl zöldségalaplé
40 dkg paradicsom konzerv
20 dkg csicseriborsó
friss koriander (petrezselyem is megteszi)
4 evőkanál joghurt vagy tejföl

A római köménymagokat száraz (!) serpenyőben pattogásig hevít (egy kör kuka lett, odaégett ugyanis egy pillanat alatt). Csili hozzá. Olaj, felkockázott hagyma hozzá. 5 percig fonnyaszt. Vöröslencse, alaplé, paradicsomkonzerv hozzá. Felforral, 15 percet rotyogtat. Botmixerrel megküld, majd a csicserit hozzá, összerotty, só, bors, tálaláshoz koriander és tejföl vagy joghurt.

2011. június 10., péntek

Négysajtos gnocchi

A tészta friss gnocchi a boltból, a szósz tejszín, fokhagyma, só, bors felmelegítve és beleszórva reszelt reggiano parmeggiano (kb két maréknyi) füstölt kecskesajt és pannónia. Ja, hogy ez csak három? Nem baj, nekünk bejött. A végén ment hozzá petrezselyem persze.