Most először csináltam csirkével és talán még nagyobb sikere volt, mint az eredeti sertéshúsos változatnak, pedig az is nagy kedvenc. A balzsamecet, a méz, az aszalt gyümölcsök és a kuszkusz istenien harmonizálnak...
Hozzávalók:
25dkg kuszkusz
1 ek olaj
só
3 dl víz
40 dkg sertésszűz/csirkemell
2 fej lilahagyma
5-5 dkg aszaltszilva és meggy
fél dl balzsamecet
fél dl méz
só
feketbors
1. Víz olajjal és sőval forral, kuszkusz hozzá, lefed, félrehúz 15 percig párolódik.
2. Feldarabolt aszalt gyümölcsöket langyos vízbe áztat.
3. Nagy kockákra vágott lilahagymát oliván pirít, hús hozzáad. Só, bors, aszalt gyümölcsök bele.
Méz, balzsamecet ráönt.
4. Felforral, kuszkusszal összekever.
Hozzávalók:
25dkg kuszkusz
1 ek olaj
só
3 dl víz
40 dkg sertésszűz/csirkemell
2 fej lilahagyma
5-5 dkg aszaltszilva és meggy
fél dl balzsamecet
fél dl méz
só
feketbors
1. Víz olajjal és sőval forral, kuszkusz hozzá, lefed, félrehúz 15 percig párolódik.
2. Feldarabolt aszalt gyümölcsöket langyos vízbe áztat.
3. Nagy kockákra vágott lilahagymát oliván pirít, hús hozzáad. Só, bors, aszalt gyümölcsök bele.
Méz, balzsamecet ráönt.
4. Felforral, kuszkusszal összekever.