
Hozzávalók:
4 tojás
8 ek kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
12 ek liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom leve és héja
15 szem meggy
A tojásokat szétválaszt, a fehérjékből pici sóval habot ver. Másik tálban a tojássárgát a cukorral robotgéppel fehéredésig kever. Hozzáad a citromhéj és lé, az olvasztott vaj, a sütőporos liszt. Óvatosan beleforgat a kész tojásfehérjét.
A kész tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába tölt és a meggyeket szépen belenyomkod. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig süt.
Megesz vagy
porcukorral megszórjuk és megesz vagy
porcukorból és citromléből kevert mázat csurgat rá és megesz.
4 megjegyzés:
Édes sb, mikor a meggy? Hab után? Pussssz, dA
Na most azt képzelje, kedves SB, hogy a madarak mind leették a fáról a meggyet a kertben :( Így aztán nem készül meggyes-citromos sütike...
Óóóó, köszönöm szíves megjegyzését, a receptből kimaradtak a meggyek sajnos, de ezt már pótoltam. Londoni kertben meggy? Isteniii!! (a leesettekből meggypálesz? ja, jó hogy az antialkoholistáknak ajánlgatom..)
Képzelje Kedves, antialkoholisták teljesen elzüllöttek itt Londonyban. Túl sok a megélnivaló...
Megjegyzés küldése