A hétvégi, békéscsabai nagyszabású családi grillezésre csináltam ezt a jó kis salátát. Az eredeti receptbe Canberrában szerettem bele. Varsányi Márti Mamma grillpartijain én faltam fel az összes lilahagymás vótermelont. :) Ő nem tett bele feta sajtot és nem emlékszem, hogy tett-e rá olivát vagy vinaigrette-t, amit én biztos nem. Öntet nélkül, a dinnye édessége, a feta sóssága, a frissen őrölt bors és a menta frissessége elég jól harmonizál. Írtam egy cikket is. Itt olvashatjátok.
Hozzávalók: 4 kilónyi dinnye (héjjal együtt - a miénk a nagy létszámra való tekintettel összesen kilenc kilós volt) 30 deka fetasajt 2 fej lilahagyma frissen örőlt bors
Az dinnyét elfelez. Óvatosan kiváj a húsát, kockáz és kockákból nagy tál hideg vízben a dinnyemagokat kimos. Feta felkockáz, a lilahagyma pucol és vékonyan felkarikáz. Dinnyét, feta, hagyma rétegesen visszatesz a kivájt héjba, közé mentaleveleket tépked. Összeforgat. A megmaradt mentával diszít, hűt és tálalás előtt frissen őrölt borrsal tálal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése