2013. február 17., vasárnap

Narancsos gyömbéres sárgarépakrémleves




Hozzávalók: 
1 közepes vöröshagyma apróra kockázva
1 kk. reszelt gyömbér
1 ek. vaj
4-5 nagy répa
1 nagy narancs leve és a felének héja
zöldség alaplé (vagy bio zöldségleves alap)
só, bors, szerecsendió, 1 ek. dijon-i mustár, pici barnacukor 
1 dl tejszín - ek liszt

A vajon a hagyma üvegesre dinsztel. Gyömbér rá. 4-5 répa karikázva rá, zöldségalaplével felönt. Só, bors, szerecsendió, dijoni mustár, pici barnacukor, narancs leve és héja hozzá, főz míg megpuhul majd turmixol. Liszttel elkevert tejszín hozzá, egy rotty, díszít, tálal.

Nincsenek megjegyzések: