Hozzávalók:
fél kiló mélyhűtött fejtett bab
1 fej vöröshagyma
2 fehérrépa
4 sárgarépa
1 zeller
1 paradicsom
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
2 kk pirospaprika
3 ek olivaolaj
fél liter zöldségalaplé
1 marék felkockázott kolbász
2 pár virsli
só
só
2 kk édes pirospaprika
2 dl tejföl
1 ek teljes kiörlésű rozsliszt
2 dl tejföl
1 ek teljes kiörlésű rozsliszt
1 ek fehérliszt
Elkészítés:
Zöldségek megmos és felkockáz akkora kockákra, mint a bab. Fokhagyma megpucol.
Hagyma és zöldségek (a fokhagymán és paradicsomon kívül) felkockáz és az olajon megfuttat néhány percig. Pirospaprika rá. Vízzel felönt, sóz. Alaplé hozzá.
Forrás után fél órát főz. Kockázott paradicsom és összenyomott fokhagyma beletesz, összerottyant, majd kockázott kolbász és karikázott virsli hozzá.
2 dl tejföl a kétféle liszttel elkever, leveshez ad, rotty és kész.