Hozzávalók:
27 dkg liszt
1 ek sütőpor
1/2 só
17 dkg vaj
20 dkg barnacukor
1 tojás
2 ek vanília kivonat
5 dkg csoki
1/4 tk szódabikarbóna
mazsola, kesu a dekoráláshoz
Liszt szitál, hozzá a sütőpor és a só.
Külön tálban vaj habosít, cukorral kikever.
Tojások és vanília kikever cukros vajjal összedolgoz.
Csoki olvaszt, majd szódabikarbóna hozzá.
Lisztes keverék a vajashoz kever, gombóccá formáz.
Gombóc 2/3 - 1/3 arányban eloszt.
A kisebb adaghoz csokis cucc hozzágyúr.
30 perc hűt.
A nagyobb gombóc felez és 10x25 cmes téglalappá gyúr.
Kisebb csokis gombóc felez és 25 cm-es rúddá gyúr, majd a világos tésztát a sötét köré aplikál.
A rudakat min. 2 órát hűt.
Inne egyszerű, a rudakat szeletel, tapaszt, fület formáz, mazsolával, mandulával dekorál és 180 fokon 10-12 percet süt.